Barcelona – Madrid

És adjuntar aquestes dues paraules, i de sobte ja podem explicar qualsevol aspecte vital a partir de la comparació d’una sobre l’altre, o amb expressions de les dues juntes.

real-madrid-barcelona

Segurament el primer que ens ve al cap és el duel futbolístic i totes les metàfores que se’n fan. El chulerío contra el victimisme, l’espanyolisme ranci contra el sentiment llibertari català, la furia contra el toc, etc. No diré que algunes d’elles no tinguin un punt d’injustícia, però suposo que tots hem participat d’algun debat similar.

Parlem també de Barcelona i Madrid referint-nos als Governs de Catalunya i de Madrid. Aquí, val a dir, veig que l’altra banda ha sabut posicionar millor el seu nom. SI des d’aquí diem “des de Madrid  – els de Madrid” ells diuen “los catalanes”. Aquí el país amaga la ciutat, i allà la ciutat amaga el país. Si més no, curiós….

També aquestes dues ciutats juntes donen nom a un Restaurant del centre barceloní. COncretament a carrer Aragó ben a prop del Psg de Gràcia. Val a dir que jo hi he anat dos cops i no m’ha agradat gaire, però tampoc és una crítica gastronòmica, això.

També les dues paraules juntes m’ha servit com a frase en aquells moments de “vaig-prou-taja-per-desihibirme-pero-no-prou-com-per-no-tenir-imaginació” i l’he usat com a frase per intentar lligar. Parlo de fa mooooolts anys. Res a veure amb el Joan madur d’avui dia… Això de dir “em dic Barça-Madrid” genera un diàleg que s’acaba en la segona resposta (*) però si hi ha tercera resposta, generalment és garantia d’exit.

I a dia d’avui, 10 de Febrer, a què ve aquest debat?

Molt fàcil…. Qui creieu que hauria de guanyar?

logo-marato-bcndescarga

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s