Condemnes

Qualsevol tipus de condemna és vista com “absència de llibertat”.

El cas més evident és una condemna jurídica, que et compromet a pagar un preu, en forma de multa d’estada a presó o treballs comunitaris, per alguna, diguem-ne, malifeta del passat.

imagen5

En la nostra vida més quotidiana, hi ha d’altres tipus de condemnes. Estem condemnats a treballar (no tenim alternativa, no tenim llibertat, la majoria, per no fer-ho), o estem condemnats a viure fora ( més encara avui dia amb aquesta estafa que en diuen crisi), etc.

Pels corredors, la pitjor de les condemnes, diuen, és estar lesionat. Condemnat a no poder córrer. I a més dies de condemna, més ganes de superar-la. Qui escriu coneix molt bé aquesta sensació per haver estat aturat molts mesos.

terapies

Tot i així, de vegades ens podem condemnar nosaltres mateixos fent allò que més ens agrada…

Preparar una Marató és, en sí mateix, una condemna. És evident que un tria lliurement plantejar-se aquest objectiu, incorporar entrenaments tres o quatre dies a la setmana, sacrificar vida social per un objectiu individual, etc. Aquest objectiu requereix seguir unes pautes d’entrenament, que si tirades llargues, sèries, recuperacions, canvis de ritme, etc.

Ergometria

En el cas de qui escriu, en molts moments ha trobat avorrit i pesat algunes sortides d’entrenament. Era el preu que s’havia de pagar per arribar a la línia d’arribada.

Fins i tot, pel fet d’haver-hi arribat, ha pagat el preu de no poder realitzar gaire activitat esportiva les setmanes següents. Punxades, sobrecàrregues, dolor focalitzat al turmell ho han impedit.

Aquesta setmana està previst torna a la recuperació activa. Primers treballs de resistència, d’estirament muscular i posada a to. En breu tornaré a trepitjar asfalt. Aquest cop, a més, no hi ha res que m’hi obligui. No hi ha cap objectiu que m’obligui a pagar cap preu ni a fer cap entrenament específic. No hi tinc cap obligació.

Ho faré perquè vull fer-ho. Ho faré des de la meva llibertat d’opció. Perquè córrer no pot ser cap condemna. No pot ser cap obligació. Córrer és la meva llibertat.

libertad1

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s