Quan allò aliè et resulta propi.

masclisme

Vaig llegir fa poc una piulada, que després he reproduit parcialment, demanant als maltractadors que no fessin cas a la propietat commutativa, aquella que ens ensenyaven a l’escola dient que l’ordre dels factors no afecta al producte.

Suposo que a la vida real tenim molts exemples que això no és així, i és per això que seguim una mena de seqüències establertes a l’hora de viure.

Aquella piulada venia a demanar al maltractador que, enlloc de matar la dona (i/o els fills) i suicidar-se després, que canviés l’ordre de la seqüència. Que primer se suicidi i després ja miri de fer allò que cregui (òbivament, la seva pròpia mort impediria la mort de la dona i els fills).

És molt freqüent veure proclames d’aquest tipus des d’associacions feministes, grups de dones, etc. I és normal que sigui així, però no tant veure-ho des del sector masculí, tot i els avenços dels darrers anys.

M’he sentit criticat per reivindicar la figura de l’home feminista. I aquesta crítica, majoritàriament, ha vingut des del sector femení! (Només faltaria que a sobre els homes ara també us vulguéssiu apropiar del feminisme! Patriarcal, que ets un patriarcal!!!!)

El fet que jo sigui un home blanc, heterosexual, de classe mitja al món occidental m’impedeix tenir opinió, prendre partit, i fins i tot intentar canviar les injústices que pateixen les dones, la gent d’una altra raça, els que viuen una condició sexual diferent a la meva i/o aquells que viuen a milers de kilòmetres de mi?

No cal ser negre per estar contra el racisme. No cal  ser gay per lluitar per la defensa dels drets dels homosexuals. I no cal ser dona per ser feminista, entesa sempre com una lluita per la igualtat de drets i no com una còpia dels errors del masclisme.

No podem triar ser home o dona. No podem triar ser blanc, negre, o de qualsevol altra raça. No podem triar ser heterosexuals o homosexuals. Fins i tot no podem triar haver nascut en un món occidental amb unes facilitats que no té una gran quantitat de persones. Però sí que podem triar no jutjar els altres per allò que son i que no han triat ser.

Sí que podem triar si allò que no ens passa exclusivament a nosaltres no ens resulta propi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s