CURS 2015-16: LLIÇÓ 3. 7 claus per la felicitat

Acabava de morir i, mentre els familiars i amics ploraven la seva pèrdua, un angelet es va acostar a cau d’orella al seu cos fred i blanc i li va dir:

– Si em promets que a partir d’ara viuràs connectat a la teva essència, et dóno una segona oportunitat i ressucites ara mateix

Sorprenentment, va dir que no. No volia una segona oportunitat. No li calia.

Havia viscut fins ara tractant sempre de connectar amb aquesta essència. Si s’havia quedat molt a prop o molt lluny, era quelcom que no volia ni podia valorar. Sí que tenia clar que li resultava impossible quedar-s’hi més a prop. Moria en pau i tranquilitat.

És impossible que el 100% de les nostres accions conflueixin en allò que volem que siguin, ni que sempre ens comportem com voldríem fer-ho. Societat líquida, en diuen. Tot va tant ràpid que el mer fet d’aturar-se produeix vertígen, i no sempre ens hi podem adaptar de la millor manera.

En tot cas, sí que podem mantenir alguns eixos que ens ajudin a afrontar tots aquests canvis. Alguns genèrics, d’altres més concrets. Cadascú els seus, aquells que li resultin més còmodes o més coherents amb ell mateix.

Per la xarxa avui he trobat un mapa amb 7 claus per la felicitat. Algú podrá dir que això no li serveix, que és massa genèric, que és fácil de dir però difícil d’aplicar, etc. No li treuria raó. Tampoc seria tant important.

A mi em serveix. Són lliçons del curs!

arc

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s