Allò que vomitem… relativament

Segons la Wikipedia, avui es compleixen 100 anys des que Albert Einstein va publicar la teoria de la relativitat.

fypnm4nvrpeqr5osdq2d

Desconec si la dada és correcta, però el fet que a la pàgina principal de Google no hi hagi cap referència em fa sospitar que potser no va ser avui el dia exacte.

Tampoc he vist portades de diaris fent monogràfics sobre el tema, què va representar en el món científic ni quins avenços disfrutem avui dia gràcies a ella. Ni al meu TL de Twitter o Facebook he vist cap referència.

Conclusió: Avui no és el dia. Ja ho sabriem per les xarxes socials.

I ho sabríem, suposo, perquè aquesta manera de contrastar informació és la més freqüent avui dia per un nombre cada cop més elevat de persones (tot i que no m’atreveixo a dir si majoritari).

Tot i així, amb això del 2.0 crec que s’ha passat de la informació a la opinió. Del debat al retret. De l’argumentació a la piulada.

Multitud de persones que escriu paraules esdrújoles, l’adjectiu davant del substantiu, amb un ús excessiu del gerundi per sentar càtedra sobre la seva opinió. Multitud encara més alta que pretèn el mateix sense recursos retòrics d’EGB.

Confrontació d’opinions sense entrar en fets. Dades que expliquen una idea i la seva antagònica. Per què caldria preocupar-se en parlar, en escriure menys i en aprendre més? Au va!

Potser la pitjor lliçó que en treiem de la idea d’Einstein és que ara tenim excusa per relativitizar-ho tot. Tenim l’excusa per la nostra ignorància perquè… tot és relatiu. I a partir d’aquí, des de la nostra relativitat podem dir qualsevol bestiesa.

Qui us escriu no en sap gaire, de ciència. Desconeix completament el significat d’aquesta teoria, però intueixo que explica alguna cosa més que l’estupidesa de que “tot és relatiu”. En primer lloc, perquè això no és cert. En segon, perquè dubto que algú com Einstein dediqués la seva vida a buscar excuses d’ignorància.

I com que qui us escriu és considera ignorant de molt i savi de poc, fa l’esforç d’escoltar més. Segueix escrivint perquè li agrada endreçar dubtes.

Perquè quan dels nostres dubtes en fem teories ja no estem parlant. Estem vomitant…. relativament.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s