De regals i celebracions

Pocs dies a l’any són senyalats com moments de celebració. Els propers dies en viurem alguns d’ells (Nit de Nadal, Nadal, Cap d’Any…) I després podríem afegir els aniversaris, els aniversaris de bodes (en el cas que n’hi hagi), el dia que es comencen les vacances i en darrer terme, les celebracions per algún esdeveniment puntual (ascens o canvi professional, canvi de pis, naixement d’un fill, etc).ç

En aquests diez, el més habitual és celebrar-ho amb la gent que estimes, la gent que t’estima (i és important que coincideixin), rebre felicitacions i també regals.

Regals que simbolitzin l’afecte per aquell/a qui celebra per part de qui l’estima. Regals que cada cop costa més de trobar. Coses que comprem per compromís, coses que obrim amb somriure còmplice i que cada cop amb menys freqüència ens desperten la il·lusió que teníem de nens.

Afortunadament, podem tenir il·lusió per quelcom més que coses. De fet, una simple celebració ja és un regal que fa il·lusió. Compartir moments, viure experiències, somriures, abraçades, petons.

Però pot passar que algú no vulgui compartir aquell dia.

Pot passar que algú se senti prou apàtic per no voler commemorar el seu aniversari amb ningú. Pot passar que no tingui aquesta il·lusió de fer anys, o que pensi que en aquest moment no és il·lusió suficient per organitzar una celebració social.

Pot passar que algú, per celebrar el seu aniversari vulgui, necessiti, celebrar-lo sol. Pot passar que el celebri fent allò que li agrada i que no sempre ha pogut fer darrerament.

Pot passar que algú, el dia del seu aniversari, és regali a sí mateix quelcom tant intangible, tant poca “cosa”, tant poc material, com una passejada d’11 kms amb la única música de les seves petjades, de la seva respiració, per  la ciutat de Barcelona.

A mi em va passar ahir. Perquè poder córrer és el meu regal. I això, i no el fet de complir 37 anys, sí que és motiu de celebració.

villa-olimpica

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s