De tradicions auto-creades

Si bé, diuen, l’home és un animal de costums, tampoc és tant fàcil trobar una sola activitat que repetim any rere any en un dia concret. La majoria d’elles, a més, ens venen donades per convencions socials, tradicions o celebracions especials.

Així, aquests darrers dies la majoria hem coincidit en dinar caldo o dinar canelons al dia següent. Molts coincidirem en menjar raïm en unes hores. A mitjans d’Abril comprem llibres i roses a les persones que estimem, a mitjans de Setembre molta gent es manifesta amb estelades.

Després hi ha les dates que cadascú celebra, o recorda, cada any. El dia del seu aniversari, l’aniversari de casats o de parella, o l’aniversari del dia que algú ens va deixar. En el cas de qui escriu, no és difícil anticipar que cada 24 de Juliol sempre sonarà la cançó Boig per tu.

Però posats a celebrar tradicions, és gratificant adonar-se, gairebé per casualitat, que certes activitats que t’agraden s’acaben incorporant a la rutina com un dia assenyalat. I ho fan fins a tal punt que qualsevol dia de l’any saps, o bé que aquell dia estaràs fent allò, o bé estaràs enfadat per no poder-ho fer.

Perquè tal dia com avui va néixer una afició, una auto-medicina, un espai de meditació, una droga natural. Va ser un dia de celebració buscat, (poc) preparat, però que hem anat repetint ininterrumpidament des de llavors excepte l’any que vaig menjar els raïms pujat a l’avió.

I aquesta tarda, sis anys després, amb la mateixa incertesa que llavors, estaré disfrutant de la tradició que jo m’he creat. La tradició que m’agrada viure. La tradició amb la que acabo l’any i amb la que encaro el següent.

Perquè allà on uns diuen final, per tu pot haver estat un inici. I el 31 de Desembre de 2009, amb la música del meu estimat Bruce i el seu Born to Run de fons, va ser el dia on va començar tot.

Ja té Nassos!!

FB_IMG_1451549884589Cursa dels Nassos 2010

FB_IMG_1451549871185Cursa dels Nassos 2011

FB_IMG_1451549928746Cursa dels Nassos 2013

IMG-20150101-WA0012Cursa de Nassos 2014

2015???

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s