Sobre eleccions…

Escric aquestes línies sense saber, encara, si els propers mesos tindrem noves eleccions. En els darrers tres anys, hem viscut tants dies històrics i girs de guió tant inesperats que un servidor no s’atreveix a dir què passarà ni molt menys què és el que hauria de passar.

Sembla ser que fa tres mesos uns van guanyar però no tant clarament com volien. Això ha portat a unes negociacions sobre el com, el què i el qui que no han fructificat, almenys fins avui. Sense entrar a valorar ni el què, ni el qui ni el com, humilment crec que no pots esperar que et recolzi algú a qui no pares d’insultar, però qui soc jo per criticar les estratègies negociadores dels que en saben més? Suposo que deu ser allò de buscar amb més vehemència la culpa del desacord posterior en l’altre que l’acord en sí.

En qualsevol cas, tot indica que d’aquí quatre dies ens convocaran a unes noves eleccions.

El missatge seria allò tant democràtic de donar la veu al poble per clarificar la situació del país.

Amb aquest mateix criteri argumental, podríem dir que el poble ja vam donar la seva opinió, el seu vot, fa només tres mesos. És més, ho vam fer en el que havia de ser “el vot de la nostra vida”.

I estarem d’acord que no hi ha vots ni bons ni dolents, en democràcia. Per tant, el poble, la gent, els votants o com li vulguem dir, no es va equivocar. Sembla, però, que els polítics no han sabut crear una majoria suficient per governar a partir d’aquests resultats.  Podríem dir, doncs, que els polítics, uns i altres, sí s’han equivocat i no han sabut fer la seva feina.

Solució? Mirar que aquells que no s’han equivocat canviïn d’opinió amb unes noves eleccions.

Solució? Que aquells que no s’han equivocat, amb els seus impostos, paguin part de la nova campanya d’aquells que sí s’han equivocat.

I em pregunto jo… qui em diu que ara l’encertarem? Qui diu on està l’encert i on està l’error? O el que seria més inquietant… qui em diu que d’aquí un mes, amb nous resultats ( o no) ells no es tornaran a equivocar?

Deia un actor que fa de rei mag a la pel·lícula “Barcelona nit d’Hivern” (per cert, altament recomanable) que ell no vota perquè els polítics gestionin millor, sinó que busca polítics que permetin que ens puguem gestionar millor.

Tot i estar d’acord amb el fons, sería una afirmació molt matisable. Tot i així, crec que aquests darrers mesos hem demostrat que ens gestionem millor que ens gestionen.

Perquè si els polítics parlen entre, amb, i sobre d’altres polítics, i nosaltres parlem, dedicim, votem  sobre altres polítics…. Qui parla i decideix sobre nosaltres?urna

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s