L’insult no entén de gènere

En els darrers dies hem vist, a mode d’argumentari, la crítica física a polítiques d’aquest país. En aquestes critiques, indpendentment de la ideología d’aquestes, es rebatien els seus arguments a partir dels pentinats, samarretes, jaquetes, ulleres, aspecte físic, etc.

Però ja no només és la crítica política la que ho determina. Aquest masclisme ranci arriba al seu punt àlgid en aquestes dues imatges. Allà on dels homes polítics se’n destaca el to del seu argumentari, de les dones polítiques se’n destaquen la samarreta o la jaqueta. Bravo.

Imagen1Imagen2

I sí, és masclisme. I sí, és ranci. I sí, és condemnable des de tots els punts de vista. Però és més que això. És manca de respecte. És insult. I la manca de respecte, i l’insult, no entén de gènere.

S’han fet, i jo n’he fet, molts acudits sobre l’ex presidenta del PP a Catalunya i molts, i també moltes, ho han aplaudit. S’han fet, i jo n’he fet, molts acudits sobre el tartamudeig del Rajoy i molts, i també moltes, ho han aplaudit. S’han fet, i jo n’he fet, acudits sobre l’aspecte físic de l’Aznar i molts, i també moltes, ho han aplaudit. S’han fet, i jo n’he fet, acudits sobre la manera de parlar, l’aspecte físic d’en Pujol i molts i moltes ho han aplaudit. Fins i tot s’han fet difamacions insultants al President Maragall pel seu aspecte físic i molts, i també moltes, ho han aplaudit.

No vull justificar cap masclisme. Tampoc vull fer un fals discurs d’igualtat de tracte quan soc conscient que no hi ha igualtat de drets ni d’oportunitats entre homes i dones.

L’insult per l’aspecte físic és asquerós. Independentment de qui el faci i independentment de sobre qui es faci.

Més arguments. Menys insults. Més respecte. Menys sexisme. I sí, menys masclisme!

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s