Blaus

blueEl blau del cel. El blau del mar. El blau ( o potser eren verds?) d’aquell/a a qui Elton John dedicava la seva cançó. El blau del PP. El blau de la sang real. El blau del Powerade. El blau del Windows. El blau falangista. El blau de les ampolles d’aigua. El blau de Twitter. El blau de les piscines. El blau a la pell després d’un cop fort. El blau de la línia de 42,195m a la Marató. El blau d’Instagram. El blau dels envoltoris del sugus de pinya (per cert, quina relació hi ha entre la pinya i el color blau?). El blau de LinkedIN. El blau de la policía, sigui Guàrdia Urbana, Policia Nacional o Mossos d’Esquadra. La lluna de la cançó. El blau del logo de l’empresa on treballo. El blau de l’ampolla de Citadelle o Bombay Saphire. El blau de Facebook. El blau de l’aixeta d’aigua freda. El blau dels texans. El blau de Movistar. El blau de La Caixa. El blau de WordPress. El blau dels bolis Bic, siguin vidre o taronja.. El blau dels Dilluns…

En tots els casos descrits no ens consta imaginar-hi o recordar el color blau. Bé, potser en un. I precisament per mostrar dubtes ha estat el darrer en ser descrit.

Perquè si fa poc vam viure un Black Friday com a reclam comercial, ahir vam viure el Blue Monday. I és que, segons sembla, hi ha una equació que determina que ahir era el dia més trist de l’any.

Els motius? És Dilluns. Fa fred. Hi ha la sensació que encara falta molt fins la primavera. Les festes nadalenques queden lluny i encara més lluny queda Setmana Santa. Coincideix també a meitat de mes amb la qual cosa la pressió econòmica familiar després de les Festes Nadalenques pot ser important.

Però d’aquestes variables que determinen aquest resultat com a dia més trist de l’any, jo només hi veig factors que predisposen a que ho sigui. I en la seva majoria, externs.

Molt possiblement en breu algú, si no ho ha fet ja, estigui pensant en trobar, i vendre, una solució a aquesta apatía o tristesa que ens ve donada aquest Dilluns. De fet, un arriba a pensar que ja s’ha trobat abans de posar-hi nom en qüestió, amb aquella técnica de crear solucions a problemes que buscarem després.

Potser tu que llegeixes això penses que aquest 18 de Gener de 2016 ha estat un dia trist. El més trist, fins i tot. Potser et sents alleujat, o culpable, per pensar tot el contrari, ves a saber.

Algú va definir la felicitat com una suma de bons moments i somriures. Jo hi afegiria la satisfacció de saber que es van assolint objectius propis.

Més bons moments. Més lluitar per objectius. Menys equacions. Menys Black Fridays. Menys Blue Mondays. Més cada dia.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s