Soc conductor. Soc ciclista. Soc peató

Aquest cap de setmana, una personalitat important de la política del país ha mort com a conseqüència, pel que he llegit, d’un atropellament per part d’un ciclista.

Aquest fet, més enllà de les mostres de condol als familiars de la persona implicada, ha generat un debat sobre la cohabitació dels diferents sistemes de transport a la ciutat. Aquest debat l’he vist als diaris, a la televisió, amb companys de feina i fins i tot, coses del 2.0, en algún grup de Wasapp.

En tots els casos he escoltat infinitat d’arguments contra els carrils bici, contra els ciclistes i la seva manca de respecte vers els peatons, contra la proliferació de bicicletes, etc. I tot això, sembla ser, perquè una bicicleta que va respectar les senyals va atropellar un vianant que no les va respectar (tinc entès que va passar el semàfor en vermell).

Si un peató es passa un semàfor en vermell i pateix un accident a partir d’una colisio d’un cotxe que va respectar el senyal, treurem els cotxes de la circulació? Algú defensarà aquesta opció? Diria que no.

És evident que cal millorar la manera com coexisteixen aquestes noves costums. Peatons, conductors, ciclistes, fins i tot els anomenats runners compartim voreres, compartim parcs, compartim espai public, i cal trobar la manera que tothom ho pugui fer, que tothom pugui conviure-hi-

Perquè no es tracta de qui guanya contra qui. No es tracta d’un debat sobre cotxes vs bicis, bicis vs peatons, peatons vs runners etc. No es tracta sobre qui és el dèbil de tots ells.

Em moc per Barcelona en moto. Agafo el cotxe quan surto més lluny. Camino per les voreres quan vaig a fer la compra de la setmana o quan vaig al cine o teatre. Els Diumenges al matí i algún vespre, generalment, surto a córrer i quan faci més bon temps serà més freqüent que agafi la bici per pujar a Collserola.

Respecto les senyals en tot moment i tinc present els altres quan em desplaço. I no em cal ser de cap grup per fer-ho ni batallar contra cap altre grup. Perquè soc tots els grups.

Soc conductor. Soc ciclista. Soc peató

I per si no ho sabíeu ja… també soc runner!

.es_20071227_1_5004965_captured

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s