Judicis a foc lent

Una de les moltes lliçons que els anys, vulguis o no vulguis, t’ensenyen és la d’aprendre a esperar.

De petits ho volem tot. I ho volem ja. La negativa a això son estirabots, ploreres, crits que van disminuïnt a mida que el nostre entorn ens mostra que necessita el seu temps per donar-nos la resposta que volem. I això si ens la dona.

Els de la nostra generació, quan relativament ja havíem après a saber esperar, ens hem fet a mans d’objectes que ens treguin de nou aquest temps d’espera. Estem localitzats al segon, estem obligats a donar resposta al segon des dels nostres dispositius mòbils. També podem programar els programes de televisió per ser vistos quan nosaltres ho decidim i no quan ho decideixi cada canal. Fins i tot s’intenta que les botigues obrin quantes més hores millor per no haver d’adaptar-nos a cap horari que no sigui el nostre propi.

I si entrem en els fets cabdals de la nostra vida, hi ha fases establertes que hem d’assolir en un moment concret, com si no fer-ho fos un error del sistema. Qui estigui solter sense fills, i sobretot qui estigui soltera sense fills als 37 anys sabrà a què em refereixo. La impaciència sempre vol fer acte de presència.

Però ve-t’ho aquí que, com diu la dita, el millor caldo es fa a foc lent.

Molts cops he usat aquesta metàfora per explicar els avenços en els meus entrenaments i curses pre i post maratonianes, en la recuperació de les seves conseqüències i similars. Aquest blog n’està ple, de referències així.

Una bona manera de desenvolupar la paciencia és ser partícep, ja sigui en qualitat d’acusador, d’acusat o simplement de testimoni, d’un procés judicial. Només cal llegir els diaris per veure-ho.

En funció de quina peça ocupis en aquest tauler, et pot interessar que un procés així sigui més ràpid o més lent. I en el seu dia jo vaig voler que anés ràpid quelcom que era bo que anés lent.

I ha estat lent. Ha estat dolorós. Ha estat llarg. Ha requerit grans dosis de paciencia. Però com a les millors cuines, el caldo ha sortit molt bo. Millor impossible.

Definitivament.

judici

 

Anuncis

Un pensament sobre “Judicis a foc lent

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s