Corporativisme fastigós

Respostes que he escoltat aquesta mateixa setmana sobre els fets dels professors i els pressumptes actes d’abús sexual a alumnes de l’escola dels Maristes.

  • “No podem generalitzar, son casos puntuals”.
  • “Alguns alumnes haurien de pensar el que diuen doncs la calúmnia la tenen rápida”
  • 7 denúncies en 25 anys? No crec en les casualitats. Què hi ha al darrere de tan rebombori?

A la reflexió dient que ni tots els mestres son pederastres, ni tots els professors de Maristes ho son però que els Maristes van tapar merda a sabiendas, la resposta que rebo és:

  • Doncs perquè vas anar a aquest col·legi…. tenies escoles publiques també.

Malauradament, el dia següent d’escoltar la darrera frase, surt a les noticies un nou cas en una escola pública que potser demostren que generalitzar entre bons i dolents professors en funció del règim de l’escola on actúen és erroni. Potser sí que cal destacar que en el cas de la pública s’ha actuat de manera contundent. Als Maristes no va ser així

I segueixo pensant que:

NO són calúmnies. Ells han confessat

Tot rembombori és poc si serveix perquè un professor actual s’hi repensi, si serveix perquè un nen denunciï o si serveix perquè s’instal·lin nous protocols d’actuació i prevenció més eficaços.

Que hagi fets que hagin passat fa anys no eximeix d’una rectificació pública, no eximeix de que hi hagi una condemna moral al fet que la institució ho va amagar.

Trobo incompatible amb tota lògica, amb tota decència, amb tota dignitat, que algú insinúi que el nen té part de responsabilitat per haver anat a aquesta escola. Que la solució pel nen, tonto ell, era tant fàcil com que el propi nen canviés d’escola.

I trobo fastigós que això m’ho digui un mestre.

Que hi hagi maltractadors no vol dir que tots els homes ho siguem. Però si tenim clar que tots els casos s’han de denunciar, i que la dona no és responsable sinó víctima, no veig quin criteri hem de canviar quan qui rep maltractament és un nen. O una nena.

images

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s