Disfrutar com un nen

A la cerimònia d’entrega dels premis de teatre dels EEUU de fa uns anys, el presentador de l’acte fa una crida als assistents que allà no hi ha res millor que veure un actor veterà rebre una gran ovació, o l’alegria de qui és premiat o nominat per primer cop.

Continua, però, dient-los a aquests actors i actrius de les butaques que en algún lloc hi ha algún nen o nena mirant la tele aquella cerimònia flipant i disfrutant amb els diferents espectacles i actuacions.

Els demana, doncs, que facin la millor cerimònia possible per animar,  per estimular, per fer vibrar aquell nen o nena ja que els allà presents, tot i ser actors i actrius de prestigi amb premis, diners i fama, en algun moment de la seva vida eren aquell nen.

Recordo fa unys anys anar a veure un espectacle de improvisació teatral on, a partir de les ocurrències que el públic havia escrit, i a partir de postures extranyes, els actors anaven entrant i sortint d’escena creant històries continuadament. Recordo perfectament mirar l’escenari i dir: Jo vull fer això!

I és que és molt divertit crear personatges a partir de l’absurd, generar històries que canvien cada cinc minuts amb gent amb qui no has de dir gairebé res perquè et segueixin o perquè tu els puguis seguir. És impactant passar de guixar compulsivament una llibreta a escoltar veus al teu cap i morir de sobredosi al cap d’una estona. Tot un viatge passar de ser esperma a xiclet!

I és molt gratificant baixar el cap en senyal d’agraïment i escoltar aplaudiments. Escoltar algú que et diu que  mai hagués pensat que la faries plorar de por, de pena, o que el faries riure. És adictiu crear i generar emoció. Perquè emocionar, emociona. I quan t’emociones, emociones.

Com aquell nen que va mirar a la tele una cerimònia de premis somiant fer allò que veia. Com aquell jove que gaudia d’una obra de teatre volent ser a l’escenari.

En aquest escenari, en aquest teatre, aquest teatre que veieu, el nen que us parla ha fet tot això. I ha disfrutat molt! la plana

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s