Eneagrames i signatures

Ja seria motiu d’estudi aquells casos on la signatura d’una persona agafa com a model la d’algun dels seus progenitors. Si bé a dia d’avui no hi té res a veure per l’evolució que ha anat fent, sí que és cert que en el meu cas parteix de la signatura paterna.

Des de fa anys s’hi va afegir un número. Era el número que portava a la samarreta un jugador de bàsquet de la NBA i va ser també el número que vaig portar jo en els anys on, sent honestos, passava més temps assegut a un banc de fusta que a la pista. Coses de ser baixet en aquells dies.

De fet, aquest número està just a la part central de la signatura, encerclat, sota un nom que queda doblement subratllat i on una estrella de cinc punxes substitueix l’accent del meu cognom. En el cas que no hi hagi cognom, el nom de pila queda també subratllat i, en aquest cas, s’hi afegeix un símbol d’exclamació. Ni goso intentar entendre els motius perquè sigui així

Perquè si bé pot ajudar a intuïr, tampoc crec que una signatura determini o defineixi les complexitats de la nostra personalitat. Seria pressumptuós pensar que a la signatura hi ha la resposta.

Hi ha qui diu que aquesta resposta es pot explicar a partir dels eneagrames, on es defineixen 9 tipus de patrons amb 3 subgrups a cada patró, deixant un total de 27 combinacions possibles. Seria absurd pensar que només podem ser de 27 maneres diferents, perquè afortunadament el ser humà és més complexe que això, però potser sí que ajuda a donar informació.

Així, tots som majoritàriament un d’aquests eneatips. Pel que he llegit, he provat, i he escoltat, tot indica que qui escriu estaria dins el número 4.

Més enllà de com definim aquest eneatip 4, com a jugador de bàsquet sempre vaig portar el 4. El meu jugador preferit portava el 4 i aquest número encerclat és on reposa el nom de la meva signatura.

Potser sí seria cert que, en aquest cas, a la signatura hi ha la resposta.eneagramaESG

Anuncis

2 pensaments sobre “Eneagrames i signatures

  1. Interessant lo del número i la signatura. Mai havia pensat que la meua signatura s’assembla a la de la meua mare! I bé, un eneatip no et defineix com a persona, però ajuda a entendre patrons de conducta i a mirar de discernir millor entre ego i essència… 😉

    • Sí, és el que hem parlat algun cop de veure’s des de fora. Potser en el fons tampoc som tant especials i hi ha molta més gent que pensa, sent i pateix pel mateix que nosaltres. Només fugint d’aquest egocentrisme ens podem desenvolupar millor!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s