Els independentistes que volen fer un país on està bé que un professor abusi sexualment dels seus alumnes

220px-esglesia_i_convent_de_les_saleses

De les moltes notícies que he llegit, escoltat durant els darrers mesos, n’hi ha una que em toca de prop. En tant que ex – alumne d’una escola on molts dels professors han reconegut haver fet tocaments als seus alumnes, és fàcil qüestionar-se els valors amb què un ha crescut quan molts d’ells venen donats per persones tant menyspreables. Sobretot quan, a més, també ets ex – alumne d’aquests professors.

És fàcil, des de la raó, ser crític amb tot això i descartar-ho, però treure’s de sobre aquesta sensació de brutícia, d’estafa, d’engany no ho és tant. No és sentiment de culpa, ni molt menys. No és ràbia, o no només és això, i si bé diuen que és bo mirar al futur sense llepar-se les ferides del passat, seria un cínic si no hi fes gens de cas.

Més enllà d’això, avui llegeixo als diaris que els grups polítics del Parlament de Catalunya han obligat al Govern personar-se com acusació en aquests casos. Fins ara, argumentaven per no fer-ho que la Fiscalia ja actúa, que els delictes han prescrit, etc. Que sí, que molt diàleg amb les víctimes, molt elaborar protocols perquè no torni a passar (encara que l’escola hagi demostrat que no els va cumplir) però no cal personar-se políticament perquè la justicia ja fa el seu camí.

Curiós, si més no, que aquells que diuen que les lleis no poden limitar la democràcia, que no ens podem amagar en terminología jurídica per evitar afrontar un conflicte polític (consti que estic d’acord amb aquesta afirmació), giren l’argument com un mitjó per evitar afrontar aquest conflicte social, educatiu, ciutadà… ergo polític.

I usant els mateixos silogismes que ells mateixos usen (si no estàs d’acord amb mi no estàs d’acord amb la democràcia, ergo estàs a favor de la dictadura i opressió, ergo etc etc) hom podria afirmar que molts independentistes, els partits que donen suport al Govern, o el mateix Govern està a favor que a les escoles es toqui, es violi, o s’abusi de nens a les seves aules per part dels seus professors.

I, evidentment, seria un disbarat afirmar això. Seria una fal·làcia exagerada, portada a l’extrem que pretén vomitar odi des de la demagògia contra un sector de la societat. Ho seria, i el títol d’aquest article també ho és. És injust, erroni, i mentider.

Per això no m’agrada usar silogismes. Per això no m’agrada que ells els usin.

Així doncs, espero que tothom deixi de fer regles pels altres i excepcions un mateix. Que deixi de fer judicis de valor a partir només de la seva  situació, creença o opinió, perquè a l’igual que l’argumentari d’aquest article, és capciós.

Deixem de buscar la gracieta per explicar les incoherències de l’altre a partir de la nostra certesa.

Dit això, sense generalitzar sobre ningú, m’alegra que el Govern, encara que a contracor, sigui acusació en aquest tema. És massa seriós per banalitzar-ho en terminología de debat polític.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s