Un regal sorprenent

Havia estat pensada com una escena dramática. Personatge que es desmunta fruit de la seva desesperació, de la seva apatía, de la seva falta de perspectives. Com si el drama fos la única sortida per l’actor. Com si l’actor s’hagués de castigar constantment buscant la catarsi. Com si la catarsi fos la única manera.

Tot estava escrit, guionitzat. Quan sentir alegria, quan sentit tristesa, com reaccionar davant els girs argumentals, etc. Petits complements d’atrezzo per fer una escena rodona.

Dies d’estudi, observant els (massa) sense sostres que trobem a la ciutat, observant la seva mirada, com (alguns) es relacionen entre ells abans d’entrar al caixer on els espera un llit de cartró.  Observant que no son una paròdia de si mateixos. No son persones de mitjana edat, amb cabells i barba gris bruta, recolzades sobre un cartró de vi. No, no son això. No son només això.

Com expresar amb convenciment aquesta barreja de melancolía, desesperança, però al mateix temps la renuncia a acceptar que aquesta situació serà permanent? Com guionitzar això? Com representar això?

I partint de la base que allò que li passa al personatge no li està passant a l’actor, encara que l’actor ho senti com a propi, no trobar la resposta a què sent un sense sostre.

Canviar, doncs, el registre, deixar que sigui el personatge qui sorprengui a l’actor i no al revés, aprofitar fins i tot el neguit de no poder-ho “fer bé”. No voler arribar a cap punt concret, ni tant sols al final. No saber on està aquest punt ni com s’hi arriba. Permetre descobrir la història més que crear-la. Descobrir d’altres maneres sense castigar-se.

Soprendre’s i sorprendre. Ser un sense sostre i viure-ho com un regal.

Un regal d’aniversari. Un regal sorprenent.

images

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s